WB01343_.gif (599 bytes)WB01345_.gif (616 bytes)

2008 Stripdagen Haarlem

zaterdag 7 en zondag 8 juni 2008

Loustal was op de stripdagen 2008 aanwezig. Op vrijdagavond heeft hij op een zeer druk bezochte tentoonstelling bij Galerie Année. Zie aparte pagina over Galerie Année. Op zaterdag was hij vanaf 11.00 uur aanwezig om te signeren bij de stand van Oog en blik en om 15.00 heeft hij weer gesigneerd bij Galerie Année.


Loustal te koop in Galerie Année tot  6 juli 2008

Hij heeft een interview gegeven aan het tijdschrift ZozoLala, dat eind augustus 2008 gratis is af te halen in de  betere  stripwinkel  of kijk op hun site http://www.zozoLala.com  voor de verspreidingpunten. Delen van het interview kan men binnenkort als youtube fimpjes op www.loustal.nl zien.

dédicaces:
Loustal To André

Loustal to Marcel
Loustal pour Luka
Loustal to Marcel
Loustal to Marcel (Nord)
Loustal to Marcel (Porquerolles)
Loustal to Marcel (t/06 attraverso la città )
Loustal to Diederik
Loustal to Dries
Loustal to Frans
Loustal pour Chris
Loustal pour Hugo
Loustal pour Vincent
Loustal pour Frits (Ivoire)
Loustal pour Frits (Porquerolles)
Loustal pour René
Loustal pour Annelies
Loustal pour Maxime
Loustal pour Lucas
Loustal pour Dries
Loustal pour Raymond (Nord)
Loustal pour Raymond
 

Verder is loustal te zien op de tentoonstelling ABC Architectuurcentrum. Museum voor architectuur, tentoonstelling 50 jaar Atomium: met odes aan het Atomium die uitgeverij Champaka voor de gelegenheid liet maken door onder anderen Jacques de Loustal, François Avril, Joost Swarte, Floc’h en André Juillard


http://www.stripdagenhaarlem.nl/
 

http://www.stripdagenhaarlem.nl/
 

Loustal: Stripdagen Haarlem 2004

Optimisme

De Atoomstijl is voor stripliefhebbers een begrip. De typering voor het werk van onder anderen André Franquin en Yves Chaland is ontleend aan het Atomium, het gewaagde ontwerp voor de Wereldtentoonstelling van 1958.

Negen gigantische glimmende bollen, die onderling verbonden samen de kristalstructuur van ijzer uitbeelden. Tot op de dag van vandaag is het gebouw van ontwerper André Waterkeyn (1917-2005) in al zijn bizarre glorie te bewonderen in het Brusselse Heizelpark. Als eigenzinnig ontwerp sprak het al vanaf het moment van de bouw tot de verbeelding.

Het Atomium groeide uit tot een symbool van zijn tijd. Een tastbare versie van het optimisme van de jaren vijftig, van de vooruitgang die de zegeningen van de techniek zouden brengen. Ter gelegenheid van de vijftigste verjaardag van het Atomium blikt het ABC Architectuurcentrum terug op heden en verleden van dit Europese icoon. Met natuurlijk ruime aandacht voor de strip, zoals de reeks odes aan het Atomium die uitgeverij Champaka voor de gelegenheid liet maken door onder anderen Jacques de Loustal, François Avril, Joost Swarte, Floc'h en André Juillard.

Atomium 1958-2008
7/6 en 8/6

ABC Architectuurcentrum
Groot Heiligland 47
Haarlem

www.atomium.be
www.atoomstijl.nl
www.champaka.be
www.architectuurhaarlem.nlOrigineel

Veel stripmakers tekenen niet alleen boeken vol. Ze maken daarnaast schilderijen, prenten en ander vrij werk. Te zien (en te koop) bij Galerie Année.

Namen? Joost Swarte, Lorenzo Mattotti, Jacques de Loustal, Hanco Kolk, Guido van Driel en René Windig. De houten fantasiebeesten van tweevoudig Prix de Rome-winnaar Paul Kubic verbinden de verschillende beelden.

Origineel
7/6 t/m 6/7

Galerie Année
Gedempte Oude Gracht 33
Haarlem

www.paulkubic.com
www.galerieannee.nl


Meer info z.s.m. op http://www.stripdagenhaarlem.nl/2008/ en bij de betreffende galeries.
Met vriendelijke groet,

Toon Dohmen


 

Loustal op de Stripdagen in Haarlem


Loustal signeert Schurkenbloed voor Pieter van Oudheusden, de vertaler van dit boek

Loustal maakt de opzet voor de tekening

De tekening "pour Pieter"  


Pieter van Oudheusden met het gesigneerde boek en kaart van www.loustal.nl

 


Loustal en Hansje Joustra
 (Hansje haalt al jaren allerlei bekende tekenaars naar Nederland zonder hem zou de stripwereld beperkt blijven tot Donald Duck)


Maar ook andere bezoekers waren blij met de komst van Loustal